Att erbjuda trygga betallösningar

Handla

En fördel med att handla på nätet är att man som kund oftast erbjuds av flera gynnsamma betallösningar som en butik normalt inte går med på. Det kan handla om fakturor, om postförskott, om direktbetalning, om kryptovalutor, om e-plånböcker, om betalningsförmedlare och om de hederliga kreditkorten. Nu betyder inte detta att du måste erbjuda dina kunder alla dessa lösningar men några stycken är bra att kunna välja och vraka mellan.

De vanligaste betallösningarna

  • Kreditkorten som VISA, MasterCard, American Express osv är de vanligaste korten och också den vanligaste betalmetoden. Den är smidig då pengarna dras direkt och många kunder kan även övertrassera korten utan några större problem. Du som säljare får betalt omedelbart och behöver inte tänka på resten.
  • Man erbjuder också gärna Direktbetalning som innebär att man går in på sin internetbank och betalar direkt utan att behöva uppge sina kortuppgifter. Dock behöver kunden sin säkerhetsdosa till hands.
  • Faktura som anordnas via Svea, Klarna eller t.ex. Qliro är mycket uppskattade betallösningar då kunden inte behöver uppge några som helst kortuppgifter. Dock måste man kolla upp vad som gäller så att man inte missar något essentiellt. Det är säljaren som betalar Klarna eller vad det nu kan vara, för tjänsten och då har kunden rätt till att betala i efterskott. Du som säljare får dock betalat av det anlitade företaget och de tar hand om resten. Samma företag brukar även erbjuda delbetalning, vilket innebär att kunden kan betala en summa per månad.
  • Du kan också erbjuda betalningsförmedlare som Paypal, Payex eller Dibs. Ju fler betallösningar du erbjuder dina kunder, ju oftare kommer de tillbaka och ju mer uppskattar de ditt företag. Erbjuder du bara en lösning kommer din kundkrets att minska markant och det kommer du att få betala för i slutändan.