9 affärsidéer för näthandel och tjänster online

Handla

Du vet att du vill starta ett företag och ha det nätbaserat, men du vet inte vilken bransch du ska rikta in dig på. Det mesta verkar redan finnas och det är ibland svårt att tänka utanför boxen. Här kommer några idéer – vissa av dem finns faktiskt på riktigt – som kan hjälpa dig att tänka i nya banor.

  • En nätbutik med inriktning på fåglar, alltifrån höns och ankor till undulater och kakaduor. Sälj foder, burar, tillbehör och allt en fågelägare kan behöva.
  • Det finns mycket att lära sig som man kanske inte ens tänkt på. Om du vill lära din papegoja att prata eller dina marsvin att dansa finns det nätbaserade kurser du kan köpa. Vad kan du för tricks som du skulle kunna lära ut? Tänk på att du inte behöver vara proffs, du behöver bara kunna något som inte alla kan och som tillräckligt många skulle tycka var intressant nog att betala för.
  • Hyr ut dig själv som sällskap till äldre som behöver ha med någon till frisören, tandläkaren, sjukhuset eller pensionärsdansen. Via hemsidan och med lappar på lokala affären når du dina kunder.
  • Sälj lakan och täcken till långa personer. Har du tänkt på att de som är långa ofta får frysa om fötterna när de drar upp täcket till öronen? Antagligen inte om du inte själv är lång. Sälj sängtillbehör som gör att de också får det varmt och mysigt i sängen.
  • Erbjud en nätbaserad kurs och coachning i hur man får sitt drömjobb. För hur många gånger har vi inte önskat oss bort men inte vetat hur vi ska ta oss dit vi vill?
  • Sälj inte bara prylen utan också kunskap. Om du säljer köksredskap kan du bjuda på några recept men också sälja receptböcker och kurser i matlagning.
  • Erbjud en prenumeration på det vi behöver i vardagen, men gör det lustfyllt. Till lagom pris för kunden men med små medel kan du förgylla vardagen för dina kunder, oavsett om det handlar om att sälja strumpor, te eller tvål.
  • Specialisera dig på ett specifikt klädesplagg och se till att du har den coolaste butiken inom området. Vad sägs om en nätbutik full med enbart tajts? Kanske en butik full av mössor, vantar och halsdukar?
  • Fokusera på en hobby. Sälj till exempel scrapbookingmaterial samtidigt som du också håller i kurser både online och lokalt där du bor. Använd dina egna produkter och visa dina kunder hur de kan skapa vackra layouter med dem.

Oavsett vad du startar för företag är det mycket att tänka på i början. Finansiering är en viktig faktor om du lyckas eller inte. Ett sätt att inte behöva ligga ute med pengar utan kunna återinvestera det du tjänar är att kontakta ett företag som erbjuder fakturaköp och som kan förbättra ditt företags likviditet. Tänk också på att det som är avgörande för om du når dina mål är att du först och främst når dina kunder. Satsa därför mycket tid på marknadsföring.