Skaffa din egen webbshop

Handla

Idag arbetar många människor online på olika sätt. Det finns många olika saker man kan arbeta med på nätet men det vanligaste är att driva en hemsida eller en webbshop. Om man är intresserad av att starta en webbshop så kan man välja att bygga den själv om man har lite kunskap om hemsidor, alternativt så kan man anlita en webbyrå som bygger den. Det finns dock en hel del färdiga mallar och teman för webbshoppar om man vill göra det själv, men man måste ändå ha kunskap om hur man ställer in betalningsmetoder etc.

Bygg din webbshop själv

Om du har bestämt dig för att starta en webbshop så vill du troligtvis komma igång så snabbt som möjligt. Ett alternativ är då att du bygger din egen webbshop, vilket du kan göra utan att behöva koda hemsidor eller göra något som är alltför avancerat. Ett bra verktyg att använda sig av om du vill bygga din egen webbshop är exempelvis Shopify eller WordPress som båda har färdiga mallar, teman och tillägg för att enkelt skapa en webbshop. Det enda du behöver för att komma igång är ett webbhotell och en domän som du kan bygga din shop på.

Låt en webbyrå bygga din webbshop

Om du känner att du inte har tid eller den kunskap som krävs för att bygga din egen webbshop så kan du anlita en webbyrå som kan göra jobbet åt dig. Det kostar självklart mer att anlita någon att göra jobbet än att göra det själv, men å andra sidan så har en webbyrå oftast erfarenhet av att bygga webbshoppar och hemsidor och du kan därför förvänta dig ett bra resultat. Exakt hur mycket det kostar går inte att svara på eftersom det finns många olika faktorer som har betydelse för priset. Om du vill ha en stor webbshop med många olika produkter, undersidor, betalningsmetoder och kategorier så får du räkna med att betala betydligt mer än om du bara vill ha en mindre shop med en enda sida och ett fåtal betalningsmetoder.