Tre vanor för att utveckla din webbshop

Handla

Om du har skapat en webbshop vill du självklart utveckla den. Förmodligen har du startat den i syfte att kunna få en extra inkomst, eller rent av heltidsinkomst. Här kommer tre vanor som du behöver för att utveckla din e-handel.

Hälsosamma vanor

En webbshop är ett projekt, ett långsiktigt projekt. Det som ofta skiljer mellan personer som lyckas med sina projekt och de personer som påbörjar projekt men aldrig lyckas fullborda dem är goda vanor. För att göra ett bra arbete så måste du ha en plan. För att fullfölja din plan måste du dagligen, eller varje vecka, arbeta på olika delar av ditt projekt – det vill säga din webbshop. Du kommer inte att kunna utveckla din e-handel om du bara arbetar på känsla istället för med en medveten strategi. Framgångsrika människor har ofta goda och hälsosamma vanor, som att stiga upp tidigt på morgonen, äta hälsosamt och läsa mycket.

En god vana som är viktig att upprätthålla för att arbeta väl är att ta hand om din hälsa. Du bör röra på dig varje dag. Vi blir både piggare och mer kreativa då vi rör på oss. Rörelse har också en positiv inverkan på vårt intellekt. För att verkligen få tid att röra på dig kan du köpa en träningsbänk eller annat hemmagym hos Gorillasports – då kan du enkelt träna hemma varje dag. Det är också klokt att skaffa goda matvanor.

Arbeta medvetet och dagligen

En annan viktig vana att utveckla är att medvetet arbeta på din webbshop varje vardag, förslagsvis schemalagt. Istället för att du väljer att jobba med din e-handel när du är inspirerad, känner att du verkligen skulle behöva ha extra pengar, eller när du tänker tanken ”Nu ska jag ge järnet! Nu ska jag lyckas med min webbshop” – så jobbar du dagligen med din e-handel. Du bör besluta dig för hur mycket tid du ska lägga dagligen på din e-handel och sedan sitta den tiden framför datorn – även när du inte har lust.

Vanan att utvärdera ditt arbete

Självklart räcker det inte att bara arbeta med din webbshop varje dag, utan du måste utföra rätt slags arbete. Det innebär att du bör ha en tanke med allt som du gör när du arbetar med din sajt. När du arbetar med marknadsföring bör du ha en grupp i fokus, när du skriver produktbeskrivningar bör du använda rätt slags ord.

Det som ofta skiljer mellan att lyckas och att misslyckas är uppföljning och utvärdering. Det är viktigt att ha som vana att alltid göra uppföljningar och utvärderingar, så att du ser vilka strategier som fungerar. Om du har skapat en reklamkampanj mot både Facebook och Twitter bör du se vilken plattform som fungerar bäst, istället för att bara generellt tänka att reklamen verkar fungera. Om du fokuserar på löpskor, men märker att promenadskorna verkar sälja mer, då bör du göra om din webbshop och fokusera på promenadskor – även om du tänkte sälja löpskor från början.