Bygg frakt- och lagerlokal till din webbshop

Handla

Du har en webbshop och vill verkligen att den ska växa. För att lyckas måste du både ha en bra sajt, rätt varor och få allt att fungera praktiskt. Om du har produkterna hemma bör du bygga en särskild lagerlokal för att webbshoppen ska fungera så smidigt som möjligt.

Lagerlokal

Antingen skapar du egna produkter eller så har du köpt in varor i förväg som du säljer. Det är två mycket bra sätt att lyckas med webbshoppen. Det kräver mer arbete, men i långa loppet är det ofta de “riktiga” webbshopparna som verkligen lyckas. Du kan lättare skapa reklamfilmer, du bestämmer själv priset och har “personlig” kontakt med kunderna. För att det ska fungera praktiskt bör du avdela en del av ditt hem, källaren, garaget eller uthuset och bygga en lagerlokal. Ha en stor bänk för att paketera produkterna på och många inbyggda hyllor längs med väggen för att lagra dina produkter. Köp spik och skruv och allt du behöver hos Byggmax och sätt igång.

Planera logistik

Just logistik är mycket viktigt för en webbshop. Dina kunder vill helst kunna lägga varan i kundkorgen och få den nästa dag. Eftersom det är du själv som ansvarar för frakten kan du maxa dina möjligheter att vara snabb. Ju mer du planerar logistiken, desto smidigare kommer det att gå. Du bör ha en bra bil som du får in många paket i för att kunna köra till posten eller ditt inlämningsställe. Se till att det är enkelt att köra fram bilen till din lagerlokal, så sparar du både tid och minimerar risken att tappa paketen på marken.