Att välja rätt plattform

Handla

När du har din affärsidé och plan i huvudet börjar du att inse vilken storlek du bör ha på din webbshop. Det är då den tekniska plattformen kommer in i bilden. Ett tips är att börja i liten skala, oavsett varan du säljer eller utbudet. Börjar du för stort finns det enorma risker som kan sluta med att din affärsidé och webbutik måste läggas ned.

Med rätt plattform kan du få en bra lösning som innefattar en mängd olika delar såsom teknisk support, rådgivning, jour, kopplingar till dina betaltjänster osv. Tekniken är egentligen inte så komplicerad när allt är på plats och då är det istället den drivande trafiken som står i fokus. Detta är bara du själv och dina kollegor som kan lösa.

Det finns många exempel på tekniska plattformar för den som vill börja i mindre skala och du måste fundera över olika val som hyrlösning, open source samt andra faktorer som spelar in – prioritering av design, en bra backend osv. Hyrlösning har sedan länge varit kända för att vara ganska dåliga för sökmotorer och när du har din egen webbshop spelar SEO och hög rankning på sökmotorerna, stor roll.