Att starta upp en webbshop

Handla

 Många som drömmer om att arbeta hemifrån har missat det där med att öppna en webbshop. Det är faktiskt inte så svårt som man kan tro. Man kan nästan sälja vad som helst i en webbshop. Allt från mat till söta saker med inspiration från Kina och Japan. Det handlar bara om att själv veta vad man vill satsa på. Det kan vara klokt att satsa på relativt billiga saker då de ofta säljer bättre än dyra ting.

Hur går man tillväga?

Om man vill starta en webbshop finns det flera olika sätt att gå tillväga på. Det allra vanligaste är att man först bestämmer sig för vad man vill sälja, och sedan startar upp en webbshop efter det. Om man tänker köpa på sig ett lager och sälja hemifrån kan man dock behöva ha lite extra pengar till en början. Hos Bankerly kan man läsa mer om vad som krävs för att få ett lån och om hur bankerna gör sina kreditprövningar. Det är nämligen inte alla som kan få lån för att starta upp en webbshop. Banken överväger nämligen både den tilltänkta affärsidén, möjlig målgrupp samt ägarens tidigare ekonomiska historia. Även om man har en bra idé och en stor väntande kundkrets kan man alltså få lägga planen på hyllan på grund av att man har betalningsanmärkningar sedan tidigare.

Att organisera sin webbshop

I många fall kan man ha sitt lager hemma och sköta alla utskick från hemadressen. Det är dock viktigt att man ser till att hålla ordning på alla grejer. Man måste se till att hålla koll på lagret. När en sak är slut måste den till exempel markeras som slut också online. Om man köper upp en redan befintlig webbshop med ett stort lager kanske varorna finns på någon helt annan plats. Man kan i dessa fall behöva åka till lagret för att sköta packning och se efter om sakerna verkligen finns i lager innan en kund kan få sin beställning bekräftad. Genom att ha en bra organisation går detta snabbt och man slipper leta efter sakerna för att veta om de finns inne eller inte.

När webbshopen är startad

När man väl har fått igång sin webbshop gäller det att man också ser till att underhålla och uppdatera den. Det är viktigt att man håller koll på de senaste trenderna och köper in några nya saker inför varje säsong så att sortimentet hela tiden förnyas och förbättras. Man måste också marknadsföra sig på ett bra sätt. Sociala medier är en bra form för marknadsföring och den är dessutom också nästan alltid gratis! Här kan man nå flera målgrupper på en stor geografisk yta genom att göra enstaka inlägg på webbshopens egen sida.