Att ranka sig högt

Handla

Nu har du kommit till den biten som ska sätta din webbshop på kartan, eller rättare sagt på Google. När man bloggar eller har en hemsida, alternativt en webbshop så gäller det att komma så högt upp i ordningen på sökmotorerna som möjligt. Varför? Jo, därför att efter ca 3–4 sidor på Google så tröttnar folk att leta vidare så ju högre upp ditt företag hamnar desto mer chans att man tar dig för en seriös företagsledare och en intressant webbshop. Detta kan man göra på olika sätt men SEO är den viktigaste delen i arbetet. De flesta kunder använder sig av just Google-rankningen för att hitta en bra hemsida att shoppa på så det gäller att via framfötterna. Att vara synlig är mycket viktigt men det brukar ta tid att bygga upp det så ha tålamod och gör inget förhastat. Satsa på att synas mer i Google än i andra sökmotorer, då det är den sökmotor de flesta använder sig av.

SEO
SEO betyder Search Engine Optimizing och är just det du läst om ovan. Det är sökmotoroptimering på svenska och innebär att Google, Yahoo eller exempelvis Bing rankar din sida högre än de flesta andra. Hur gör man då detta? Man ser till att skriva texter, produktbeskrivningar och annat innehåll med unikt innehåll, intressanta nyckelord och klämma in fina bilder, filmklipp eller annat som kan vara av intresse. SEO är ett mycket brett fält och det finns ingen direkt regel för hur man ska göra, men tanken är den att stå ut så mycket som möjligt och ge en röd tråd genom hela din hemsida.

Ett sätt är att skriva och nämna ord i titlar och produktbeskrivningar som du tror att dina kunder kommer att söka på när de letar efter en hemsida att handla på. Just titlar och rubriker är extra viktigt men även hela innehållet ska stå ut. Du kan ta olika verktyg till hjälp för att få reda på vilka ord din kundgrupp använder. Google Trend och Google Adwords är två verktyg. Sätt de orden högre upp i texterna än tvärtom. ta även med många bilder och beskriv dem med sökorden också. Då kan du även få träffar i bildsökningarna. Vad du än gör så använd sökorden på ett naturligt sätt och inte bara för att locka trafik för det känner sökmotorerna av och kan då lista din sida som en nonsens-sida istället. Om du kan få andra bloggare eller hemsidor att länka till dig är det mycket bra, då trafiken blir tydligare.