Om fenomenet med webbshoppar

Handla

Det ligger verkligen i tiden att sälja prylar på nätet. Numera börjar butikshandeln gå allt sämre och alltfler väljer att inhandla sina varor på nätet. Butiker stänger igen och du kan till och med handla din mat online. Hur har utvecklingen gått såhär och vad får folk ut av att handla på nätet?

Tidsbrist
En vanlig orsak till att folk väljer att handla sina varor via webbshoppar är att man har brist på tid. Vardagens stress gör sig ständigt påmind och att knalla ut i butikerna när man har tusen andra sysslor att göra, bidrar till att man hellre gör sina inköp mellan två sysslor, framför datorn istället. Man kan då slå två flugor i en smäll och behöver heller inte oroa sig för att bära tunga kassar eller att halka i vintervädret med sina påsar. Genom att handla på nätet vinner man tid.

Välja betalsätt
Visserligen har många butiker också olika betalsätt men om du handlar på nätet så kan du välja ännu fler. Faktura är en vanlig betalningsmetod som erbjuder kunden möjligheten till att betala först när man fått sina varor. Man kan även välja att delbetala sina inköp med en summa i månaden, förutsatt att man inte har betalningsanmärkningar.

Handla från utlandet
Just nu håller Svenska Posten på att försöka hitta en ny lösning vad gäller paket från utlandet. Aldrig förr har svenskarna handlat så mycket från andra länder och Kina ligger tydligen högst i topp. Under juletider är det fullkomlig katastrof och paketen bara väller in. Därför uppmanas man som kund att hämta ut sina paket så fort som möjligt och ligger det kvar mer än två veckor så skickas det tillbaka. Genom att handla från utlandet kan man shoppa unika saker utan att resa dit. Ofta är vissa föremål också betydligt billigare utomlands och även om man måste betala en mindre tullavgift när man hämtar ut varorna, så lönar det sig att handla över gränserna ändå. Inom EU läggs inga tullar på och ofta är det till och med fraktfritt.

Fräscha varor
En annan positiv aspekt med att handla på nätet är att ingen annan har pillat på varorna först. Alla vet (speciellt kvinnor) att när man går i butikerna under rean så är det vanligt med aggressiva kunder och trasiga kläder eftersom kunderna har benägenhet att slita i varan när man provar etc. Om man istället sitter hemma i sin lugna vrå och köper plagg och prylar på nätet så vet man med säkerhet att produkten inte har sminkfläckar, fingeravtryck eller trasiga sömmar. När varan kommer hem är den fint paketerad, precis som ny och när man betalar för något så är detta viktigt. Visserligen kan det vara svårt ibland med storlekar osv, när man köper på nätet, men de allra flesta företag ger kunderna möjligheten att byta varan till en annan storlek eller färg gratis.